Hyvät yöunet vauvalle ja rauhallinen yö koko perheelle?
Vastaus turvalliseen oloon voi olla unipesä…

Laadukkaat unipesät tarjoavat vauvalle turvallisen nukkumispaikan ja helpottavat koko perheen arkea.

Tutut ja suositut Anne & Mikael -vauvapesät on valmistettu Suomessa suloisilla kuoseilla, joista varmasti löytyy jokaisen silmää miellyttävä vaihtoehto. 

Myös StarKids-unipesät on valmistettu ja suunniteltu Suomessa. Ne valmistetaan tilauksesta, jolloin niissä on enemmän räätälöintimahdollisuuksia: Kankaita ja nauhoja voi vaihtaa haluamansa mukaan.

Unipesä on järkevä lastentarvike vastasyntyneen perheeseen ja helpottaa arkea huomattavasti.

Unipesä käytössä: kokemuksia ja ideoita

Vauvapesää voi käyttää pinnasängyssä, vaunukopassa, olohuoneen lattialla tai vaikka vanhempien vieressä – missä vain vauvan on turvallista nukkua. Perhepeti on monelle ensisijainen vaihtoehto. Vauvapesän käyttö on turvallista, kun aikuinen ei vahingossa esimerkiksi kieri vauvan päälle.

Imetyksen ajaksi vauva kannattaa nostaa pois pesästä.

Yösyöttö helpottuu, kun ei tarvitse nousta sängystä. Aikuisellekin tulee uni sitten helpommin yösyötön jälkeen.

Kuten mikä tahansa vuodetekstiili, myös unipesä kannattaa suojata käytön aikana vähintään aluslakanalla ja tyynyliinalla. Vauvapesä kestää hyvin konepesuja, mutta suosittelemme pesemään pesiä vain tarvittaessa. Emmehän me vauvan patjojakaan pese jatkuvasti. StarKidsin pesät voi pestä 60 asteessa.

Pesän mitat: Minkä kokoinen unipesä on sopiva?

Valmistamme unipesiä kahdessa koossa. Vauvapesän mitat on esitetty tuotesivulla. Pienempi malli sopii vastasyntyneistä 4 kk ikäisille. Isompi malli sopii jopa 8 kk ikään asti. Pesien kokoa on helppo säätää päässä olevilla nauhoilla.

Mitä eroa on vauvapesällä ja unipesällä?

Sivustolla on kahden mallisia pesiä: Anne & Mikael -vauvapesät ja StarKids-unipesät. Molemmat mallit suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. 

Suurin ero unipesän ja vauvapesän välillä on, että unipesä tehdään aina tilaustyönä ja on siten mahdollista räätälöidä toiveiden mukaan.

Unipesä haluamillasi kankailla ja nauhoilla

Valikoimassa olevien unipesien lisäksi valmistamme yksittäiskappaleita myös muilla kankailla. Jos esimerkiksi toiveissa on juuri oikeanlainen harmaa unipesä, tietynlainen tähtikuvio tai pesässä olisi kiva olla vaikka pöllö, kysy ihmeessä. Yksittäiskappaleisiin riittäviä kankaita löytyy usein varastolta.

Samoin jos huomaat kivat värit unipesässä, voit vaihtaa niiden paikkaa: Reunoissa käytetystä väristä voidaan tehdä pohja väri ja toisin päin. Jokainen unipesäpesä tehdään tilaustyönä, joten voit halutessasi:

  • valita mieluisat värit kankaisiin
  • vaihtaa nauhojen väriä
  • lisätä pitsireunuksen (+ 6 €)

Mitä lahjaksi tuoreelle äidille tai isälle?

Tuoreille vanhemmille kannattaa käyttää tarjota kaikki mahdollinen apu, jotta koko perhe nukkuu yönsä hyvin. 

Moni perhe nukkuu mielellään perhepedissä, joka ilman vauvapesää voi olla vaarallista. Unipesä sopii perhepetiin yhtä hyvin kuin pinnasänkyyn tai olohuoneen nurkkaan. Vauvalla on aina sama turvallinen nukkumapaikka.

Tutustu mallistoon

Kankaan materiaali on puuvillaa ja sisus vanua. Pesät on valmistettu ökotex-sertifioidusta kankaasta.

Suomalaista tuotantoa kestävällä pohjalla

Kaikki StarKidsin unipesät ja vauvapesät on valmistettu Suomessa. Olemme ylpeitä kotimaisen tuotannon tukemisesta. Silti olemme pystyneet pitämään hinnat edullisina. Pidämme varastomme pieninä, jolloin valtaosa tuotteen hinnasta menee valmistajalle.

Myös tuotekehitys on Suomessa. Kotimaiset suunnittelijat tietävät, mikä on suomalaisissa perheissä tärkeää ja pystyvät kehittämään tuotettaan tarpeiden mukaisesti.

Kotimainen unipesä on eettisesti kestävä valinta. Tuotteiden valmistamiseen ei ole käytetty lapsityövoimaa. Suomalaisen yrittäjän tukeminen on kannattava valinta myös yhteiskunnan kannalta. Haluammehan, että kotimaassamme riittää työpaikkoja myös vauvapesän käyttäjälle.

Unipesämallisto Tutustu mallistoon
Mallisto